Bermudski trougao – Đavolji trougao

“Bermudski trougao” je priča koja je počela 1964 godine. To je priča o oblasti u obliku trougla u Atlantskom okeanu, pored floride. Ovo područje se naziva i Đavolji trougao. Tokom decenija o tome se govorilo u popularnim filovima, knjigama i dokumentarnim filmovima.

Bermudski trougao

Govorilo se o misterioznom nestanku velikog broja aviona i brodova. Objašnjenje za ovo su pronalazili u paranormalnim pojavama. U jednom trenutku su u celu priču umešali i vanzemaljce.

U ovakvim situacijama sve što možemo uraditi je da pokušamo da saznamo više. Obično kada saznamo više, misterija nestaje.

Američka mornarica je istraživala nestanak Čarlsa Tejlora i pet aviona. Istragom su otkrili da se smračilo i vreme promenilo i da je Tejlor uputio avion na pogrešnu lokaciju. Ostalim avionima koji su nestali upravljali su pripravnici koji nisu bili dovoljno obučeni. Tejlor je i ranije umeo da se izgubi tokom leta. Mornarica je imala jasnu predstavu šta se dogodilo i imali su logično objašnjenje. Ali incident je na kraju opisan kao “Uzrok nepoznat”.

karta bermudski trougao

Tejlorova majka, ne želeći da krivi svog sina za nestanak, tvrdila da ako mornarica ne može da pronađe letelicu ne može sa sigurnošću tvrditi šta se dogodilo. Ne želeći da krivi Tejlora za tragediju, mornarica je pristala da u zapisnik unese “Uzrok nepoznat”.

Označenom zonom “Bermudskog trogla” leteli su i drugi avionic i plovili brodovi, ali je istina da su neki brodovi nestali. Broj nestalih aviona i brodova u tom delu nije ništa veći u odnosu na druge delove.

Danas tim delom lete avionic što možete i sami proveriti uživo na sajtu:

POGLEDAJTE SAJT KAKO LETE AVIONI BERMUTSKIM TROUGLOM BEZ PROBLEMA